Main Menu

Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Τα Νέα της ΕΛΜΕ

Του Χαρακλιά
 Κωνσταντίνου
Αντιπροέδρου
 της ΕΛΜΕ

Με αυτή τη στήλη θα προσπαθήσουμε να σας ενημερώνουμε για τα τεκταινόμενα στα συμβούλια της ΕΛΜΕ.
Το συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα στις 19-12 και στην πρώτη κιόλας συνεδρίαση βγήκαν κάποιες ομόφωνες αποφάσεις όπως:
Δελτίο τύπου για τη θεατρική παράσταση (ομόφωνα).
Απάντηση στην κοινοπραξία που αρνείται τη μείωση της τιμής των εισιτηρίων για Σαλαμίνα (ομόφωνα).
Κάλεσμα για παράσταση διαμαρτυρίας στο ΓΛΚ (διαφωνήσαμε, γιατί θεωρήσαμε ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα προς λύση από το ΓΛΚ ).
Διαμαρτυρία για τους αναπληρωτές.
Στις επόμενες συνεδριάσεις τα θέματα ήταν ποικίλα και πολλά. Ας αναφέρουμε κάποια από αυτά:
Συμφωνήσαμε για συνάντηση στο Υπουργείο με τον αρμόδιο για το πρόβλημα των συναδέλφων που βρέθηκαν από την Α΄ Πειραιά στη Β΄.
Παράσταση διαμαρτυρίας την ημέρα των εγκαινίων των νέων σχολείων που χτίστηκαν με ΣΔΙΤ.

Ανακοίνωση για τις δημιουργικές εργασίες, τη θεματική εβδομάδα κα τη μαθητεία, θέματα για τα οποία πιέσαμε πολύ να συζητηθούν και να βγει ανακοίνωση, κάτι που δεν συνέβαινε πριν από τρία χρόνια που ετοίμαζαν τα ίδια για τον κλάδο μας, καθώς απ’ ότι φαίνεται η αριστερή αξιολόγηση για κάποιους είναι πιο γλυκιά!
Ανακοίνωση για τα μεταθετικά μόρια των σχολείων στα οποία συμφωνήσαμε με τις προτάσεις των συλλόγων διδασκόντων, ως προς την ουσία του θέματος.
Ανακοίνωση για το χαρακτηρισμό φοίτησης στα ΕΠΑΛ.

Συμπέρασμα: Από τις πρώτες κιόλας συνεδριάσεις φαίνεται ότι κάποιοι συντάσσονται με την άποψη του Υπουργείου και απλά σύρονται στη συμφωνία, κάποιοι άλλοι αντιδρούν πιο «μαλακά» απ ότι αντιδρούσαν παλιότερα και μόνο εμείς παραμένουμε πιστοί στις αξίες μας και τα πιστεύω μας. Όπως ψηφίζαμε πριν μερικά χρόνια με το ίδιο σθένος ψηφίζουμε και τώρα. Όπως «φωνάζαμε» πριν μερικά χρόνια για όλα τα κακώς κείμενα στην Παιδεία το ίδιο φωνάζουμε και τώρα. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε!