Main Menu

Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Αριστερός Εξτρέμ

Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση
 με τον ΣΥΡΙΖΑ, το 2018 δεν
 θα υπάρχει στον κόσμο 
ούτε Αριστερός Εξτρέμ.
Jose Mourinho

Το ευφυολόγημα αυτό εκφράζει πολύ επιτυχημένα το μέλλον της Αριστεράς στον τόπο μας.  Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι ο Σύριζα αποτελεί κακέκτυπο της Μαρξιστικής ιδεολογίας και ως εκ τούτου δεν εκφράζει την «πραγματική Αριστερά».
Θα διαφωνήσουμε!
Η πτώση του Τείχους το 1989 ήταν εκκωφαντική.
Οι πρώην ανατολικές χώρες απηύδησαν από την Αριστερή – Μαρξιστική διακυβέρνηση τόσο πολύ, ώστε έχουν νομοθετήσει νόμους που απαγορεύουν την οποιαδήποτε αναφορά στον κομουνισμό σε δημόσιους χώρους. Εμείς χρειαστήκαμε μόνο δύο χρόνια Αριστερής διακυβέρνησης για να απηυδήσουμε ομοίως.
Ο μεγάλος Πολωνός φιλόσοφος Λεζέκ Κολακόφσκι υποστήριξε ότι ο Σταλινισμός δεν ήταν διαστρέβλωση του Μαρξισμού, αλλά λογική κατάληξή του.
Οι υπερβολές και οι καθεστωτικές αντιλήψεις του ΣΥΡΙΖΑ μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι αν η πατρίδα μας δεν ήταν ενταγμένη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ένα σταλινικό μέλλον για τους έλληνες δεν θα ήταν και τόσο απαγορευτικό.
Η κατάσταση για την Αριστερά είναι μη αναστρέψιμη. Η «φούσκα» της είναι πλέον σε διαδικασία δυναμικής κατάρρευσης. Εδώ και πάνω από 100 χρόνια τροφοδοτείται με αέρα και χείμερες καθώς και με μπόλικες αυταπάτες. Ο κόσμος της Αριστεράς είναι ένας κόσμος του χθες που έχει ήδη εξαφανιστεί. Μοιάζει σαν τα αστέρια που έχουν ήδη καταστραφεί, αλλά οι εικόνες τους συνεχίζουν να διατρέχουν το διάστημα.
Δεν απομένουν πλέον παρά οι εκλογές που θα θέσουν τέλος στην «μαρξιστική διακυβέρνηση» έστω και αν αυτή λέγεται ριζοσπαστική.