Main Menu

Τρίτη 18 Απριλίου 2017

«Στις χώρες των Σταυροφόρων δεν υπάρχουν αθώοι»

Toυρκία
Περιοδικό του Ισλαμικού Κράτους ζητεί επιθέσεις εναντίον αμάχων στην Ευρώπη και Βόρειο Αμερική.
Το Ισλαμικό Κράτος ζητεί από τους Τούρκους υποστηρικτές του να βάλουν στο στόχαστρο αμάχους στην Ευρώπη και τη Βόρειο Αμερική. Οι προτροπές δημοσιεύτηκαν στο ηλεκτρονικό Τουρκικό περιοδικό Konstantiniyye.
Σε άρθρο του ανέφερε: «Στις χώρες των Σταυροφόρων δεν υπάρχουν αθώοι» και δήλωσε ότι σύμφωνα με το Κοράνι «θα πολεμήσουν μέχρι να γίνει η θρησκεία μόνο για τον Αλλάχ,» δηλαδή το Ισλάμ να είναι η μόνη θρησκεία.
Η ιδεολογία που εκφράζεται μέσω του περιοδικού είναι ιδεολογία θεολογικής μορφής, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους και αποτελεί την κινητήρια δύναμή του. Η θεολογία τους αυτή  εμπεριέχει μια αποκαλυπτική κατανόηση της ανθρώπινης ιστορίας, όχι με ασαφείς όρους, αλλά αντίθετα με συγκεκριμένους, αυστηρούς, τεχνικούς όρους. Πιστεύουν ότι ο κόσμος πρόκειται να τελειώσει, ότι ο Προφήτης θα επιστρέψει και θα νικήσει τις δυτικές δυνάμεις.
Ο κόσμος έχει να βιώσει την θρησκεία ως παράγοντα άσκησης παγκόσμιας πολιτικής, από την εποχή των θρησκευτικών πολέμων, τον 15ο και 16ο αιώνα.
Όταν το περιοδικό βγήκε για πρώτη φορά πρόπερσι, παρότρυνε τους Τούρκους να κάμουν hijrah (Ισλαμική μετανάστευση) στο Ισλαμικό Κράτος. Tώρα όμως, στα τελευταία φύλλα, έχει αλλάξει τους στόχους του.
To Τουρκικό περιοδικό του Ισλαμικού Κράτους φαίνεται ότι έχει σχεδιαστεί για να εκμεταλλευτεί τις υπάρχουσες εντάσεις  που επέφερε ο Πρόεδρος Ερντογάν ανάμεσα σ’ αυτούς που κλίνουν προς τη δυτική δημοκρατία και τα πιο συντηρητικά ισλαμιστικά στοιχεία.
Στην πραγματικότητα το πρώτο τεύχος καλούσε τους Μουσουλμάνους να καταπολεμήσουν τη δημοκρατία.  Εντούτοις, ακόμα και το όνομα του περιοδικού, «Konstantiniyye» εκμεταλλεύεται αυτές τις εντάσεις. Για τους Τούρκους το όνομα συμβολίζει τη καθυπόταξη του χριστιανικού πολιτισμού από το Ισλάμ. Πρόκειται για το όνομα που δόθηκε στην Κωνσταντινούπολη, τη πρωτεύουσα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, από τον Οθωμανό  Μεχμέτ Β΄ το 1453. Την ημέρα που κατελήφθη η πόλη, ο Σουλτάνος αμέσως διέταξε να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τζαμί. Αν και ο ιδρυτής της Τουρκίας, Ατατούρκ, μετέτρεψε την Αγία Σοφία σε μουσείο, από το 2014 γίνεται εκστρατεία για να γίνει πάλι τζαμί. O Πρόεδρος Ερντογάν ξεσήκωσε έντονες διαμαρτυρίες ανάμεσα στους Χριστιανούς όταν η κυβέρνηση άρχισε να διαβάζει εντός  της Αγίας Σοφίας, το Κοράνι τις μέρες του Ραμαζανιού.
Τέτοιες εντάσεις φαίνεται ότι εκμεταλλεύεται το περιοδικό ως μέρος της στρατηγικής του για την ριζοσπαστικοποίηση των Τούρκων Μουσουλμάνων ώστε να θεωρούν ότι βρίσκονται σε πόλεμο με την «Χριστιανική» Δύση.
Συνεχίζοντας την προκλητική πολιτική του ο Πρόεδρος Ερτογάν αποφάσισε τον διορισμό μόνιμου ιμάμη στην Αγιά Σοφία σε μια θέση που αν και υπήρχε από το 1935, επί χρόνια παρέμενε κενή.
Ο διωγμός των στρατιωτικών που έχουν σχέση με το ΝΑΤΟ, των δημοσίων υπαλλήλων και των Τούρκων πολιτών που έχουν σχέση με τον Γκιουλέν, ουσιαστικά οδηγεί την Τουρκία μακριά από την Δύση και κατ’ ευθείαν στην αγκαλιά του φανατικού Ισλάμ.
Όσο περνά ο  καιρός γίνεται φανερό ότι η χώρα αυτή διολισθαίνει σε επικίνδυνους ατραπούς. Πρέπει η Ευρώπη στη μισαλλοδοξία και στον τυφλό εθνικισμό να απαντήσει δυναμικά. Πάντως όπως και να εξελιχτούν τα γεγονότα, εμείς οι Έλληνες αν χρειαστεί, θα απαντήσουμε δυναμικά σε κάθε βάρβαρο που επιβουλεύεται τον τόπο μας και την πατρώα μας γη.

Μιχάλης Μάνης

Hijrah ή Hegira  χαρακτηρίζεται η μετανάστευση ή το ταξίδι του Μωάμεθ, το 622μ.Χ, με τους οπαδούς του από την Μέκκα για την Yathrib που αργότερα μετονομάστηκε από τον ίδιο ως Μεδίνα.

Kostantiniyye  είναι το όνομα με το οποίο η ελληνική Κωνσταντινούπολη έγινε γνωστή στον ισλαμικό κόσμο. Ήταν η πλέον επίσημη ονομασία της πόλης και διατηρήθηκε ως όρος από το 1453 μέχρι την πτώση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας το 1923.